1. Actiepunt 1

  Meer ruimte voor jongeren: wij willen leegstaande gebouwen tijdelijk of permanent openstellen voor de jeugd en samen met jongeren (organisaties) uit de buurt bekijken én beslissen wat daar moet komen, van skate-infrastructuur, clublokaal tot repetitieruimte, etc …

 2. Actiepunt 2

  Er moet een fietsbrigade van de politie komen om asociaal rijgedrag aan te pakken zodat  iedereen zich zorgeloos kan verplaatsen in Schaarbeek. Wij willen ook meer afgescheiden fietspaden en fietsstraten om veilig naar school te fietsen (ook goed voor je gezondheid en het milieu!).

 3. Actiepunt 3

  Wij willen een wekelijkse permanentie van het OCMW op elke Schaarbeekse school om de drempel om hulp te zoeken te verlagen voor ouders die het moeilijk hebben.

 4. Actiepunt 4

  Wij pleiten voor een nieuwe, dubbele Nederlandstalige en Franstalige crèche in Schaarbeek, die zoveel mogelijk samenwerken o.a. om taaluitwisseling te stimuleren. Meertaligheid is een troef en je begint er best zo jong mogelijk aan!

 5. Actiepunt 5

  Wij willen meer plaatsen waar Schaarbekenaren van alle slag elkaar kunnen ontmoeten. We hebben nood aan echte pleinen (Liedst en Colignon!) en meer sport- en spelinfrastructuur in de openbare ruimte.