1. Actiepunt 1

  Een nieuw zwembad, eindelijk!

  Brussel heeft dringend meer zwembaden nodig. Onze stad telt momenteel 3 zwembaden, dat is te weinig. De jonge waterraten snakken in de zomer naar meer plaatsen waar ze een frisse duik kunnen nemen. Zeker in het centrum is de nood hoog, ook voor wie leert zwemmen of wil baantjes trekken. Daarom willen we een nieuw overdekt zwembad aan de Papenvest. Daar is genoeg plaats om een zwembad te bouwen en het is bereikbaar met het openbaar vervoer.

 2. Actiepunt 2

  Een kindergemeenteraad voor Brussel.

  Democratie kun je leren. Daarom willen we de kindergemeenteraad lanceren. We installeren een kindergemeenteraad voor leerlingen uit de lagere school, want zij hebben ook iets te zeggen over de stad. De kindergemeenteraad kan zelf thema’s bepalen waar ze het over wil hebben: sport, verkeer… De kindergemeenteraad betrekt jonge mensen bij jeugdthema’s en je leert er in de praktijk hoe de democratie werkt.

 3. Actiepunt 3

  Het onderwijs in Brussel moet top zijn. Het is tijd om de investeringen in de schoolgebouwen op te drijven. Een moderne schoolomgeving zorgt voor gemotiveerde leerlingen én leerkrachten. Daarnaast moeten de Brusselse diploma’s een kwaliteitslabel worden. We willen tweetalig toponderwijs, een actieplan voor STEM-richtingen én aandacht schenken aan een performant technisch en beroepsonderwijs. We werken een actieplan uit om ervoor te zorgen dat er minder jongeren uitvallen zonder diploma.

 4. Actiepunt 4

  In het centrum en zeker ook in Neder-Over-Heembeek, Laken en Haren verschijnen er veel appartementen en verdwijnt het groen. Maar jongeren hebben ruimte nodig: om te bewegen en om samen plezier te maken. We willen de groene ruimtes versterken en ook extra aandacht hebben voor speelruimte. Kinderen hebben plaatsen nodig waar ze onbezorgd kunnen ravotten. Daarom moeten de speeltuinen vlot toegankelijk zijn en moet er aandacht zijn voor een verkeersveilige omgeving.